cpt. Cook
 

Anýzová vejce s hořčičnou omáčkou

Anýzová vejce s pikantní omáčkou

Avokádo se sezamem

Avokádové pyré s tuňákem

Bezmasý předkrm

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí huspenina

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  30 dkg krůtích prs, 315 dkg uzeného masa, 30 dkg vepřového filetu, 2  cibule, 2  mrkve, 1/2 kostka bujónu (masox), 1/2 l vody, sůl, mletý pepř, 9 snítek zelené petrželky, 3 snítky tymiánu, 1/2  bobkový list, 6 lístků želatiny, vinný ocet, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kupovaná huspenina nebývá tak chutná jako domácí. Záleží pochopitelně na řezníkovi, jak ji dokáže ochutit a jaké maso použije. Zkuste jí připravit sami, určitě si toto jídlo velice oblíbíte. Maso, každý druh samostatně, natěsnejte do 3 menších hrnců. Pod maso dejte plátky cibule a obložte mrkví. Masox povařte ve vodě, osolte a opepřete. Maso zalijte vývarem, přidejte bylinky a kousky bobkového listu. Zpola zakryté poklicí vařte do měkka. Nechte vychladnout. Želatinu namočte do studené vody. Maso pokrájejte na kostky a promíchejte. Vývary slijte, proceďte plátnem a vařte, až zbude jen polovina tekutiny, ve které rozpusťte vymačkanou želatinu. Maso vložte do formy a zalijte dobře ochuceným vývarem. Chlaďte 24 hodiny a teprve před podáváním vyklopte z formy.

www.tacos.cz Příloha: Remuláda a hlávkový salát, případně opékané brambory, pivo.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5838x    verze pro tisk

Domácí jogurt s meduňkou

Fazolky s olivovým olejem
(Zeytinyagli yesil fasulye)

Francouzský salát

Galantina z vepřového bůčku

Hermelín s pepřem

Humrový koktajl

Humrový koktejl Arizona

Humrový koktejl s koňakem

Humrový nebo krabí koktail

Humus

Husí játra v košíčkách z křehkého těsta

Chřestový salát s majonézou

Jarní beef salát

Játrová paštika