Humrový koktejl s koňakem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 krabička konzervovaného humra, 2 lžíce nastrouhané petržele, 6 lžic majonézy, 1/2 dl šlehačky, 1/2 lžíce kečupu, 1/2 lžíce koňaku, worcestrová omáčka, 1/2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pomeranč nakrájený na kolečka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Šlehačku ušleháme dotuha a dáme stranou. V misce smícháme majonézu, kečup, citrónovou šťávu, vorčestr, koňak a většinu šlehačky. Humří maso nakrájíme na tenké proužky, přidáme majonézu a nastrouhanou petržel a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme. Necháme v lednici vychladit a podáváme ozdobené zbytkem šlehačky a kolečkem pomeranče.