cpt. Cook
 

Anýzová vejce s hořčičnou omáčkou

Anýzová vejce s pikantní omáčkou

Avokádo se sezamem

Avokádové pyré s tuňákem

Bezmasý předkrm

Domácí huspenina

Domácí jogurt s meduňkou

Fazolky s olivovým olejem
(Zeytinyagli yesil fasulye)

Francouzský salát

Galantina z vepřového bůčku

Hermelín s pepřem

Humrový koktajl

Humrový koktejl Arizona

Humrový koktejl s koňakem

Humrový nebo krabí koktail

Humus

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Husí játra v košíčkách z křehkého těsta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Těsto na košíčky: 215 dkg polohrubé mouky, 115 dkg másla, 2  žloutky,  špetka soli,

Náplň: 1/2  husí játra, 1/2 lžička másla, 1/2  žampión, 1/2 lžička madeiry, 2 lžíce šlehačky, 2 lžíce aspiku (tekutého),

Na ozdobu: mandarinka nebo pomeranč

zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme sůl a žloutky. Těsto rychle spojíme a necháme asi 1/2 hodiny v chladu odpočinout. Pak je nakrájíme na kousky a vtlačíme do formiček. Dno propíchneme. Pečeme ve středně teplé troubě. Vychladlé z formiček vyklepneme.

www.tacos.cz Náplň: Játra mírně osolíme a dusíme je na másle na mírném ohni s plátky žampiónů. Vychladlá nakrájíme na čtverečky v počtu košíčků. Zbytek jater prolisujeme, přidáme šťávu z jater, neslazenou šlehačku a tekutý aspik. Touto pěnou naplníme košíčky, navrch dáme kousek jater a dílek mandarinky. Asi 3/4 šálku aspiku smíchaného se šťávou z mandarinek nebo pomeranče necháme zchladnout, až se táhne jako med. Pak hned lžící poléváme povrch košíčků, předem dobře vychlazených.

www.tacos.cz Poznámka: Košíčky pro předkrmy jsou mělké. Možno použít i formičky tvaru lodiček.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3577x    verze pro tisk

Chřestový salát s majonézou

Jarní beef salát

Játrová paštika