Těsto na košíčky: 215 dkg polohrubé mouky, 115 dkg másla, 2 žloutky, špetka soli,
Náplň: 1/2 husí játra, 1/2 lžička másla, 1/2 žampión, 1/2 lžička madeiry, 2 lžíce šlehačky, 2 lžíce aspiku (tekutého),
Na ozdobu: mandarinka nebo pomeranč
www.tacos.cz Náplň: Játra mírně osolíme a dusíme je na másle na mírném ohni s plátky žampiónů. Vychladlá nakrájíme na čtverečky v počtu košíčků. Zbytek jater prolisujeme, přidáme šťávu z jater, neslazenou šlehačku a tekutý aspik. Touto pěnou naplníme košíčky, navrch dáme kousek jater a dílek mandarinky. Asi 3/4 šálku aspiku smíchaného se šťávou z mandarinek nebo pomeranče necháme zchladnout, až se táhne jako med. Pak hned lžící poléváme povrch košíčků, předem dobře vychlazených.
www.tacos.cz Poznámka: Košíčky pro předkrmy jsou mělké. Možno použít i formičky tvaru lodiček.