cpt. Cook
 

Farfalle s voňavým pestem
(Farfalle al pesto aromatico)

Fettuccine al burro
(Těstoviny s máslem)

Fettuccine Alfredo

Fettuccine alla gricia

Fettuccine se žampiony a gorgonzolou

Flíčky s uzeným masem a smetanou

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem

Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  pórek, 3 dkg másla, 1/2 dl zeleninového vývaru, 32 dkg těstovin fusilli, 2  brambory, 1/2 dl suchého bílého vína, 115 dkg gorgonzoly, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bílou část pórku nakrájejte na plátky, osmahněte na pánvi na másle, podlijte vínem a pokračujte ve vaření s vývarem.

www.tacos.cz Uvařené brambory nakrájejte na špalíčky, osmažte na troše oleje dozlatova a do křupava, nechte okapat na papírových utěrkách, osolte a opepřete. Na pánev nalijte trochu oleje a osmažte na něm jemnou zelenou část pórku, kterou nejprve nakrájejte na proužky julienne; až bude křupavá, nechte ji okapat na kuchyňském papíře.

www.tacos.cz Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě, gorgonzolu rozpusťte na mírném ohni s naběračkou vody z vaření těstovin. Fusilli slijte, zalijte gorgonzolovou omáčkou, přidejte bílý pórek a brambory, vše jemně promíchejte a nakonec přidejte osmažený zelený pórek.

vloženo 06.11.2022    zobrazeno 520x    verze pro tisk

Fusilli alla vesuviana
(Fusilli z Vesuvu)

Fusilli čtyřsýrové
(Fusilli con salsa ai formaggi)

Fusilli s dýní
(Fusilli con la zucca)

Fusilli, ricotta e funghi
(Fusilli s ricottou a houbami)

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Gratinované ziti
(Ziti gratinati)

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny

Jarní nudle

Jarní špagety