4 porce: 40 dkg vaječných
fettuccine, 24 dkg pecorina, 3 dkg parmazánu, 8 dkg slaniny guanciale, 4 lžíce olivového oleje extra virgin, 2 lžičky mletého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nalejte na pánev olivový olej a přihoďte na kostičky nakrájenou slaninu, v originále guanciale (italská neuzená z vepřového laloku). Pomalu ji osmažíme až do křupava. Mezitím dáme vařit
fettuccine do vřící osolené vody. Do misky si nastrouháme pecorino. Pánev se slaninou sundáme z plamene a zalejeme troškou vody z těstovin, škrob z těstovin pomůže vše správně spojit dohromady. Fettuccine al dente zcedíme, přidáme na pánev, zasypeme sýrem. Pokud by výsledek byl příliš suchý, ještě přidáme trošku vody z těstovin. Minutku či dvě necháme na mírném ohni, až je omáčka krémová. Podáváme na talířích ozdobených trochou strouhaného parmezánu a zbylým zasypeme zvrchu.