cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

„Sláma a seno“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg těstovin - vaječných nudlových hnízd, 215 dkg těstovin - hnízd ze špenátových nudlí, 150 dkg čerstvých hub, 15 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistíme houby a nakrájíme je na tenké plátky. V kastrolu osmahneme celý stroužek česneku a když začne dostávat nazlátlou barvu, vyndáme ho. Pak dovnitř nasypeme houby, osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut. Přidáme petrželku a stáhneme z ohně.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a ochutíme máslem, roztopeným ve vodní lázni. Potom přidáme houby a jemně promícháme. Podáváme ještě kouřící.

www.tacos.cz

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1956x    verze pro tisk

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)