zkopírováno z http://www.tacos.cz Namočíme houby. Uvaříme hrášek ve vodě s troškou soli a cukru. Ve stejné míse, v níž budeme podávat na stůl, rozšleháme žloutky s několika špetkami soli, pepře, strouhaného muškátového ořechu a s jednou lžící parmezánu. V kastrolu osmahneme na oleji a másle krájenou cibuli a česnek. Přidáme hrášek, šunku, nakrájenou na proužky, a houby, nakrájené na kousíčky. Osolíme, opepříme a dáme povařit ještě asi na deset minut. Přidáme usekanou petrželku a stáhneme z ohně.
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a smícháme s rozšlehanými žloutky. Ochutíme připravenou omáčkou a znovu dobře zamícháme. Podáváme teplé, strouhaný sýr zvlášť.