Lahodné tagliarelli podle Conchity - recept cpt. Cooka
5 porcí: 50 dkg těstovin taglierini Águila, 20 dkg zeleného hrášku, 20 dkg šunky, 2 dkg sušených hub, 2.5 dkg másla, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 cibule
Namočíme houby. Uvaříme hrášek ve vodě s troškou soli a cukru. Ve stejné míse, v níž budeme podávat na stůl, rozšleháme žloutky s několika špetkami soli, pepře, strouhaného muškátového ořechu a s jednou lžící parmezánu. V kastrolu osmahneme na oleji a másle krájenou cibuli a česnek. Přidáme hrášek, šunku, nakrájenou na proužky, a houby, nakrájené na kousíčky. Osolíme, opepříme a dáme povařit ještě asi na deset minut. Přidáme usekanou petrželku a stáhneme z ohně.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do servírovací mísy a smícháme s rozšlehanými žloutky. Ochutíme připravenou omáčkou a znovu dobře zamícháme. Podáváme teplé, strouhaný sýr zvlášť.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka