Kořeněné orzo se špenátem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 20 dkg těstovinové rýže (orzo), 1.15 lžíce olivového oleje, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžička mletého koriandru, 1/2 lžičky drceného římského kmínu, 1/2 špetka kayenského pepře, 115 dkg baby špenátu, 4 lžíce koriandrových lístků nebo hladkolisté petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve větším hrnci uvaříme ve slané vodě těstovinovou rýži, asi 15 minut nebo podle návodu výrobce. V jiném hrnci mezitím rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme ji zhruba 3 minuty, dokud není měkká, ale ještě nezačne měnit barvu. Přidáme najemno posekaný česnek, koriandr, kmín a kayenský pepř a minutku mícháme. Přidáme mladé špenátové lístky i se zbytky vody, které na nich ulpěly po opláchnutí. Vaříme a mícháme je přibližně 3 minuty. Těstoviny scedíme, vytřepeme všechnu vodu, nasypeme je do hrnce se špenátem a dvěma lžícemi či vidličkami zlehka promícháme. Přidáme nasekané koriandrové lístky, dosolíme a podle chuti přidáme čerstvě mletý pepř. Přemístíme do servírovací mísy a podáváme.