cpt. Cook
 

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Ditalini s cuketou

Ditalini con le zucchine

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin (ditali, ditalini nebo anelletti), 40 dkg cukety, 115 dkg čerstvého kozího sýra, 115 dkg mascarpone, 3  šalotky, 15 dkg parmazánu, 1/2 dl panenského olivového oleje, několik lístků čerstvé bazalky, 1/2 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cuketu očistíme a nakrájíme na kolečka. Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno, osmažíme je na oleji, přidáme cuketu a nasekanou petrželku. Párkrát na pánvi prohodíme, osolíme a přidáme trošku vody z těstovin. Povaříme pod pokličkou asi 5 minut, než cuketa začne měknout. Potom přimícháme strouhaný parmezán. Měkký kozí sýr smícháme s mascarpone, nasekanou bazalkou a čerstvě mletým pepřem. Malé těstoviny typu anelletti, ditali nebo ditalini uvaříme al dente, vodu slejeme a promícháme je s cuketovou směsí. Podáváme na talíři, navrch položíme dva kopečky sýra a ozdobíme bazalkovými lístky.
vloženo 21.03.2012    zobrazeno 2065x    verze pro tisk

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne