4 porce: 32 dkg těstovin fusilli, 1
15 dkg žampiónů, 1
/2 stroužek česneku, 20 dkg
ricotty,
15 dkg parmazánu, 1
/2 dl zeleninového vývaru, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř, bazalka podle chuti na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žampiony očistěte vlhkým hadříkem, abyste odstranili nečistoty. Nakrájejte je na 1/2cm plátky a dejte stranou. Na pánvi s trochou oleje osmahněte stroužek česneku, přidejte houby a několik minut je restujte. Podlijte bílým vínem, snižte teplotu, přidejte naběračku vývaru nebo vody, osolte a opepřete a vařte několik minut, dokud houby nezměknou.
www.tacos.cz V hrnci přiveďte k varu velké množství osolené vody a uvařte těstoviny fusilli podle návodu na obalu. Omáčku odstavte z ohně, přidejte ricottu a nastrouhané Parmigiano Reggiano a promíchejte. Těstoviny slijte, ponořte je do houbové omáčky a promíchejte, aby nasály všechny chutě. Ihned podávejte s čerstvými lístky bazalky.