„Žraloci“ na paprice
recept ze stránek www.tacos.cz 15 porcí: 150 dkg těstovin - žraloků, 4 zelené papriky, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 cibule, 1/2 snítka bazalky, 150 dkg rajčat na omáčku, sůl, mletý pepř, tvrdý sýr na strouhání - suchý mančský nebo roncal
zkopírováno z http://www.tacos.cz Spaříme dozrálá rajčata, oloupeme je, dužinu pokrájíme na kousíčky. Pokrájíme papriky na krátké proužky. V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli. Když se začne zbarvovat do zlatova, přidáme papriky a často zamícháme, aby se rovnoměrně osmahly. Pak přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni asi patnáct minut. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vařící vody, trochu osolené, a po dobu vaření ji občas zamícháme. Necháme ji odkapat a ochutíme připravenou omáčkou. Dáme na servírovací mísu a posypeme strouhaným sýrem. Ihned podáváme.