cpt. Cook
 

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Kakaové tagliatelle se směsí hub a kaštanů
(Tagliatelle al cacao con funghi misti e castagne)

Karbonářské makaróny

Kardinálské špagety

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Klasické ragú z mletého masa

Ragú classico

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg mletého masa hovězího nebo i vepřového, 1/2 l rajčatového pyré (koncentrát, salsa di pomodoro), 1/2  mrkev, 1/2 list řapíkatého celeru, 1/2 sklenka červeného vína, cibule, česnek, máslo, olivový olej, tymián, bobkový list, muškátový oříšek, bujón (masox), tvrdý sýr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji a másle osmažte cibuli nakrájenou na tenká kolečka, rozmačkaný česnek a nastrouhanou mrkev, přidejte mleté maso a nechte propojit za stálého míchání, později přidejte sklenku červeného vína a nechte odpařit. Když je maso orestované a víno odpařené, přidejte rajčatový koncentrát, který rozředíte vodou, protože je velmi hustý, kostku do polévky a koření. Za občasného míchání nechte vařit alespoň 45 minut na středně silném ohni. Variace: do ragú můžete přidat i namočené sušené houby.

www.tacos.cz Jíme s téměř všemi typy těstovin kromě špaget. Podávejte tak, že do talíře dáte těstoviny a na ně vrstvu ragú a posypete sýrem. Pozor: tentokrát platí 'čím méně, tím lépe'. V žádném případě nesmí těstoviny v omáčce plavat.

www.tacos.cz Ragú je možné připravit i k lasagním, to znamená, že na jednotlivé vrstvy lasagní nalijete ragú, eventuálně posypete sýrem a dáte zapéci. Zapéci (v troubě při 180 °C) s ragú můžete téměř jakýkoli typ těstovin typu makarony a tím získáte slavnostní nedělní jídlo: maccheroni al forno.

vloženo 06.08.2007    zobrazeno 4641x    verze pro tisk

Klasické timballo
(Timballo - la versione tradizionale)

Kolínka s taveným ementálem

Kolínka v bešamelu

Korzárské špagety

Kořeněné orzo se špenátem

Krémové houbové lasagne

Kuskus se zeleninou

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne na pánvi
(Lasagne in padella)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s čekankou
(Lasagne al radicchio)

Lasagne s černou kapustou, mozzarelou a klobáskou
(Lasagne con cavolo nero, mozzarella e salsiccia)