cpt. Cook
 

Jarní těstovinové mušle
(Conchiglie primavera)

Jednoduché špagety se sýrem

Kakaové tagliarelli

Kakaové tagliatelle se směsí hub a kaštanů
(Tagliatelle al cacao con funghi misti e castagne)

Karbonářské makaróny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kardinálské špagety

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg špaget, 10 dkg libové slaniny, 15  vajec, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 15 dkg parmazánu (nebo gruyéru či ementálu), sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz V misce rozšleháme vejce se strouhaným sýrem, troškou soli a špetkou pepře. Dáme stranou. V dostatečně velkém hliněném kastrolu osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na proužky. Stáhneme z ohně a postavíme ji stranou tak, aby zůstala teplá.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu s osmahnutou slaninou. Přidáme rozšlehaná vejce a rychle promícháme. Znovu postavíme na oheň. Po dobu ohřívání promícháváme a stáhneme z ohně, když se vejce začnou srážet. Podáváme v tomtéž kastrolu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2405x    verze pro tisk

Klasické ragú z mletého masa
(Ragú classico)

Klasické timballo
(Timballo - la versione tradizionale)

Kolínka s taveným ementálem

Kolínka v bešamelu

Korzárské špagety

Kořeněné orzo se špenátem

Krémové houbové lasagne

Kuskus se zeleninou

Lahodné tagliarelli podle Conchity

Lasagne con stracchino e zucchine in flore
(Lasagne se sýrem a dýňovým květem)

Lasagne na pánvi
(Lasagne in padella)

Lasagne po neapolsku
(Lasagne alla Napoletana)

Lasagne s čekankou
(Lasagne al radicchio)

Lasagne s černou kapustou, mozzarelou a klobáskou
(Lasagne con cavolo nero, mozzarella e salsiccia)