cpt. Cook
 

Nudlový nákyp s bylinkami

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Párance

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pasta a trapanisi

Spaghettini z Tràpani

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin spaghettini, 40 dkg lilku, 40 dkg rajčat (nejlépe loupaná konzervovaná ve šťávě), 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, 2  ančovičky solené, 2 lžíce kaparů, 10  černých oliv, 2  feferonky, 12 listů bazalky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Lilky nakrájíme na kostky o hraně asi 2.5 cm, posolíme a necháme půl hodiny na cedníku, aby se zbavily vody a hořkosti. Pak v pánvi rozehřejeme olej a osmahneme v něm celé stroužky česneku a ančovičky (opláchnuté, zbavené soli a kostiček) nasekané na menší kousky. Po dvou minutách přidáme opláchnuté kapary, vypeckované olivy překrojené napůl a papričky nakrájené nadrobno. Kostky lilku osušíme na utěrce nebo papírovém ubrousku a přidáme na olej. Mícháme a vaříme asi 5 minut. Potom se přidají nadrobno nakrájená loupaná rajčata i se šťávou a natrhané lístky bazalky, dochutíme solí a pepřem a podusíme 10 minut.

www.tacos.cz Spaghettini uvaříme ne úplně do měkka v dostatečném množství osolené vody. Slejeme je a vrátíme do hrnce, kde je na malém plameni smícháme s polovinou omáčky. Servírujeme v horké servírovací míse nebo dáme přímo na talíře zalité druhou polovinou omáčky. Podávají se bez sýra, zato nesmí chybět mlýnek s pepřem. Provincie Tràpani je největším producentem kapar a ančoviček na Sicílii a tyto dvě suroviny spolu dají omáčce jedinečnou chuť. Italsky se tento pokrm nazývá Spaghettini alla Trapanese, případně Spaghettini alla Siciliana, protože se rozšířil po celém ostrově.

vloženo 28.03.2010    zobrazeno 2198x    verze pro tisk

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)