cpt. Cook
 

Nudlový nákyp s bylinkami

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Itálie - Apulia   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Orecchiette con rapini

Orecchiette s rapini

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg těstovin orecchiette, 64 dkg rapini (případně brokolice), 4  ančovičky, 1/2  feferonka, 2 stroužky česneku, 1/2 šálku extra virgin olivového oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rapini (není-li k dispozici, použije se mladá brokolice) opláchneme, odřízneme tužší stonky. Ve velkém hrnci dáme vařit osolenou vodu. Do vřící vody vsypeme těstoviny orecchiette (malá, dvoucentimetrová ouška) a zamícháme. Po pěti minutách přidáme k těstovinám nakrájené rapini a vaříme, dokud orechiette nejsou al dente. Pravidelně mícháme a často kontrolujeme, délka vaření se může dost lišit. Mezitím na pánvi osmahneme na oleji česnek a feferonku a ančovičky (někdy namísto toho kapary a sardelky plněné feferonkou). Česnek odstraníme než zhnědne a omáčku sundáme z plamene. Když jsou těstoviny hotové, scedíme je (trošku vody můžeme odložit, kdyby byla omáčka moc suchá), krátce je zpěníme na pánvi s připravenou omáčkou a ihned podáváme.

www.tacos.cz Jde o tradiční recept z oblasti Apulia.

vloženo 14.11.2009    zobrazeno 2810x    verze pro tisk

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Papperdelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Párance

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)