zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi necháme zezlátnout cibulku nakrájenou na půlkolečka a přidáme kousky tuňáka. Za stálého míchání přidáme i opláchnuté kapary. Přilijeme trochu bílého vína a necháme je odpařit. Přisolíme a opepříme. Mezitím dáme vařit sardinské těstoviny
malloreddus v dostatečném množství slané vody. K tuňáku přidáme vařit drobně nakrájená oloupaná rajčata a polovinu fenyklu, v případě potřeby ochutíme a naředíme rybím vývarem. Těstoviny slijeme, přidáme do pánve k hotové omáčce a prohodíme. Ještě minutu povaříme se snítkou fenyklu a na závěr povrch zaprášíme strouhanou bottargou (tzv. sicilský kaviár - sušené lisované jikry z tuňáka). Podáváme ozdobené drobnými snítkami divokého fenyklu.