Cannelloni di carne al pomodoro recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Oloupaný stroužek česneku osmahněte v malém hrnci na pár lžících oleje. Přidejte omytá a rozpůlená cherry rajčata a omáčku 2-3 minuty povařte. Polovinu cherry rajčátek rozmačkejte vidličkou a vařte další 3-4 minuty. Vyjměte česnek, osolte a opepřete, přidejte několik nasekaných lístků bazalky a vypněte oheň, aby byla omáčka mírně řídká.
www.tacos.cz Připravenou náplň rozdělte na tolik kousků, kolik máte obdélníků čerstvých těstovin. Vyválejte do válečku s délkou, jakou má kratší strana lasagní. Položte je na kratší stranu těstovinových obdélníků a srolujte do trubiček cannelloni. Do obdélníkové zapékací misky nalijte třetinu připravené omáčky a opatrně na ni položte polovinu cannelloni. Přikryjte další třetinou omáčky a navrch položte další řadu cannelloni. Nakonec je přelijte omáčkou a posypte zbylým sýrem Grana. Přikryjte je alobalem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 180°. Odstraňte fólii a zapékejte cannelloni odkryté dalších 15 minut. Před podáváním na jednotlivých talířích je vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout.