cpt. Cook
 

Farfalle s voňavým pestem
(Farfalle al pesto aromatico)

Fettuccine al burro
(Těstoviny s máslem)

Fettuccine Alfredo

Fettuccine alla gricia

Fettuccine se žampiony a gorgonzolou

Flíčky s uzeným masem a smetanou

Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem
(Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti)

Fusilli alla vesuviana
(Fusilli z Vesuvu)

Fusilli čtyřsýrové
(Fusilli con salsa ai formaggi)

Fusilli s dýní
(Fusilli con la zucca)

Fusilli, ricotta e funghi
(Fusilli s ricottou a houbami)

Garganelli s hříbky a brokolicí
(Garganelli ai funghi porcini e broccoletti)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Gratinované ziti

Ziti gratinati

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg těstovin ziti, 150 dkg zralých rajčat, 1/2 stroužek česneku, 1/2  cibule, 1/2 dl panenského olivového oleje, 1/2 svazek bazalky, 2 snítky čerstvého tymiánu, 1/2  feferonka, 32 dkg mozzarelly, 4 dkg tvrdého sýra provolone, 3 dkg másla, 12  černých oliv, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zralá rajčata chvíli blanšírujeme a pak oloupeme, nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Cibuli necháme lehce zezlátnout na pánvi v oleji, potom k ním přidáme česnek a rozdrcenou sušenou pálivou papričku. Po pár minutách přidáme rajčata a vaříme 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme natrhanou bazalku, tymián a černé vypeckované olivy. Ziti, penne nebo podobné krátké těstoviny uvaříme ve slané vodě, zcedíme, promícháme s rajčatovou omáčkou a troškou oleje. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky a případně necháme na cedníku okapat. Přidáme ji k těstovinám. Zapékací mísu vymažeme máslem a navrstvíme do ní těstovinovou směs. Zasypeme strouhaným sýrem a zapečeme 10 - 15 minut dozlatova v troubě zahřáté na 200 °C.
vloženo 21.03.2012    zobrazeno 1914x    verze pro tisk

Halušky s uzeným masem a smetanou

Hnízda s holoubaty

Houbové ravioli

Hovězí maso Tennessee

Italské těstoviny

Jarní nudle

Jarní špagety