cpt. Cook
 

Nudle zapékané se smetanou

Nudlový nákyp s bylinkami

Obložené špagety

Okurky s těstovinami

Omeleta s těstovinou

Orecchiette con rapini
(Orecchiette s rapini)

Pappardelle s houbami a sýrovou omáčkou
(Pappardelle con porcini e fonduta)

Pappardelle s hráškem, fenyklem a ricottou

Slovensko   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Párance

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg polohrubé mouky, 2.2 dl studené vody, 1/2 lžička soli, 6  brambor, 3 plátky uzené slaniny, 1/2  cibule, 10 dkg másla, 215 dkg brynzy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku smíchejte se solí a vodou, zadělejte vláčné tužší těsto. Důkladně je propracujte, aby se nelepilo, zabalte je do fólie a uložte do druhého dne v chladničce. Než začnete těsto dál zpracovávat, rozložte do pekáčku s papírem na pečení omyté brambory a v troubě vyhřáté na 200 až 220 °C je ve slupce upečte, bude to trvat zhruba hodinu.

www.tacos.cz Z těsta mezitím vypracujte na suchém nepomoučeném válu plát silný asi 1,5 cm, který rozdělíte nožem na proužky a každý pak tence rozválíte. Potom každý takový pruh rukama ještě vytáhněte a shora ho začněte po délce párat do podoby nepravidelných dlouhých nudlí, tzv. páranců. Nejprve napůl a potom každý znovu napůl, takže z každého plátku vytvoříte čtyři. Původně se jednotlivé proužky těsta (párance) vhazovaly hned po odtržení do kotlíku s vroucí vodou. Vy si je však odkládejte na vál, vrstva však nesmí být příliš silná, aby se neslepily, a uvařte je všechny najednou. Než se brambory dopečou, vyškvařte v pánvičce jemně pokrájenou slaninu, přidejte nasekanou cibuli, orestujte ji dozlatova a nechte v ní rozpustit máslo. Zároveň uvařte párance v osolené vroucí vodě, musí vyplavat na hladinu.

www.tacos.cz Scezené párance přidejte do mísy, ve které jste rozmačkali doměkka upečené a na kostky pokrájené brambory. Dále přidejte slaninu s cibulí a máslem, rozdrobenou brynzu a vše promíchejte. Podávejte teplé posypané zbylou brynzou, pažitkou apod.

vloženo 28.01.2013    zobrazeno 3353x    verze pro tisk

Pasta a trapanisi
(Spaghettini z Tràpani)

Pasta alla Norcina

Pasta alla norma
(Makarony s lilky a rajčaty)

Pasta alla norma rivisitata al forno
(Těstoviny alla norma v troubě)

Pasta alla zozzona

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca