www.tacos.cz Do směsi přidejte vejce, strouhaný sýr, špetku skořice, pepře a trochu strouhaného muškátového oříšku. Smíchejte, abyste získali měkkou, ale pevnou směs. Pokud je příliš suchá, přidejte několik lžic vývaru. Směs rozdělte na kousky a vyválejte je na válečky, ty nakrájejte na pravidelné kousky velikosti lískového oříšku. Kousky rozválejte mezi dlaněmi tak, abyste získali množství podlouhlých nočků nejširších uprostřed a s tenčími konci.
www.tacos.cz Na pánvi rozpusťte zbylé máslo, přidejte nakrájenou šalotku a nechte ji zavadnout. Přidejte rajčatové pyré, sůl, pepř, několik lístků tymiánu a očištěné a nasekané lístky bazalky. Vařte 5-6 minut. Během toho ponořte capunsei do zbývajícího vroucího vývaru a minutu poté, co vyplavou, je vytáhněte a nechte okapat.. Přendejte je do teplé mísy a přelijte připravenou omáčkou a posypte strouhaným sýrem grana.