4 porce: 32 dkg
těstovin strozzapreti, 40 dkg malých kalamár,
150 dkg hřibů, 1
/2 šálek vývaru z mušlí, 2 stroužky česneku, 1
/2 chilli paprička, zelená petrželka, 1/2 šálku bílého vína, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na větší pánvi rozpalte olej a pro chuť do něj přidejte rozmáčknuté stroužky česneku a feferonku. Česnek vyjměte, než se začne zbarvovat a do oleje vložte malé kalamáry a na plátky nakrájené očistěné hříbky. Chvilku orestujte, pak zalijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přilejte vývar z mušlí, část nasekané petrželky a povařte 5 - 6 minut. Dochuťte solí. Těstoviny
strozzapreti uvařte v osolené vodě al dente a potom je přidejte na pánev. Promíchejte, aby se vše spojilo a omáčka zahustila. Podávejte posypané petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.