cpt. Cook
 

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Reginette se sicilským pestem

Reginette con pesto alla siciliana

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg reginette nebo linguine, 30 dkg zralých rajčat, 1/2 svazek bazalky, 4 stroužky česneku, 15 dkg oloupaných mandlí, olivový olej, sůl, pecorino, rajčatové slupky a lístky bazalky na ozdobu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Spaříme a oloupeme mandle a po osušení je dáme opéci do trouby nebo opražíme na suché pánvi trochu do růžova. Rajčata nařízneme do kříže a minutu spaříme ve vřící vodě, prudce ochladíme ve vodě ledové a oloupeme. Několik čtvrtin těchto slupek usušíme v troubě a použijeme při podávání na ozdobu. Rajčata rozkrojíme, pokud mají hodně semínek, tak je odstraníme a rajčata nakrájíme na malé kousky. Nasypeme vychládlé mandle do mramorového nebo porcelánového hmoždíře a energicky třeme, až dostaneme sypkou směs. Tu odložíme stranou a do hmoždíře dáme oloupané stroužky česneku, bazalku a sůl a třeme na kaši. Přidáme rajčata a olej a dále zpracováváme, až dostaneme jednolitý krém. Do něj přisypeme mandle a smícháním všech surovin je omáčka hotová. Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente, po zcezení promícháme s omáčkou a podáváme posypané strouhaným pecorinem.
vloženo 12.03.2012    zobrazeno 2288x    verze pro tisk

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)