Pappardelle con porcini e fonduta recept ze stránek www.tacos.cz
pappardelle: 40 dkg hladké mouky 00, 2 dkg sušených hub, 1/2 vejce, 2 dl vody,
omáčky: 40 dkg čerstvých hub, 4 dkg pražených lískových ořechů, 1/2 stroužek česneku, 2 červené cibule, 1/2 snítka tymiánu, 10 dkg čerstvé smetany, 15 dkg grana padano, máslo, extra virgin olivový olej, 1/2 lžíce aceta balsamica, sůl, mletý pepř
www.tacos.cz Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kousky a vařte ji na velmi mírném ohni na pánvi s trochou oleje a trochou vody asi 20 minut. Pokropte balzamikovým octem a několik minut restujte na prudkém plameni, přičemž je promíchejte jen v půlce doby. Z hub odstraňte zeminu, jemně je odrhněte kartáčkem a poté očistěte vlhkým hadříkem, abyste odstranili veškeré nečistoty. Nakrájejte je na kousky a několik minut je smažte na prudkém ohni na pánvi s kouskem másla, hrstí tymiánových lístků a oloupaným česnekem. Snižte teplotu a nechte je dusit další 3 minuty, osolte a opepřete.
www.tacos.cz Zvlášť zahřejte smetanu, přidejte po troškách strouhaný sýr a míchejte, dokud nevznikne krémová omáčka jako na fondue. Pappardelle uvařte ve vroucí osolené vodě se lžící oleje al dente, sceďte je a přelijte houbami. Ozdobte cibulí, rozdrcenými lískovými oříšky a servírujte se sýrovou omáčkou v omáčníku, z něhož si každý nabírá.