4 porce: 36 dkg
tagliatelle, 8 ančoviček zbavených kostí, 1/2 dl panenského olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1
/2 feferonka, 1
/2 svazek zelené petrželky, 10 dkg strouhanky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do slané vody dáme vařit těstoviny, tagliatelle nebo
fettuccine. Česnek oloupeme a rozpůlíme, dáme jej na pánev s rozehřátým dobrým panenským olivovým olejem. Nemá příliš zhnědnout, jen pustit svou chuť do oleje, pak jej odstraníme. Na druhé pánvi nasucho dorůžova opražíme strouhanku z bílého chleba. Když získá správnou barvu, stáhneme pánev z ohně. Do oleje přidáme ančovičky nakrájené na malé kousky a mícháme, dokud se nerozpustí. Na prkénku nadrobno nasekáme petrželku a přidáme k ančovičkám. Hotové těstoviny slejeme a promícháme v pánvi s ančovičkovou omáčkou, přidáme i strouhanku a podáváme na talířích ozdobené troškou podrcené sušené feferonky, petrželkou a pár kapkami šáfránového oleje.