Spaghetti putanesca na pánvi
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 32 dkg špaget, 3 stroužky česneku, 8 ančoviček, 1/4 lžičky chilli vloček, 40 dkg třešňových rajčat, 3 dkg bazalky, sůl, mletý pepř, 4.15 dl kuřecího vývaru, 10 dkg oliv kalamata, 1/2 lžíce kaparů
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi smíchejte špagety, drcený česnek, nasekané ančovičky a a lžíci oleje z ančoviček, chilli vločky, rajčata a nasekanou bazalku. Dochutťte solí a pepřem. Přidejte vývar a přiveďte k varu, přičemž špagety opatrně zatlačte do tekutiny. Jakmile se tekutina začne vařit, vařte 10-12 minut za občasného míchání, dokud se těstoviny neuvaří a nevytvoří se hustá rajčatová omáčka. Odstavte z ohně a vmíchejte rozpůlené olivy a nahrubo nasekané kapary. Rozdělte do nahřátých misek a podávejte posypané dalšími lístky bazalky a případně trochou parmazánu.