4 porce: 40 dkg mletého hovězího masa, 40 dkg těstovin
tagliatelle, 7.
15 dkg předvařené čočky, 2 dl zeleninového vývaru, cibule, 2 stroužky česneku, 1
/2 lžíce oleje, 2.
15 dl loupaných rajčat, 10 dkg kukuřice z konzervy, sůl, mletý pepř, cayenský pepř, několik kapek tabasca, dobromysl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Čočku uvaříme ve vývaru. Prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme maso a za stálého míchání zprudka opečeme. Přidáme rozkrájená rajčata, kukuřici, podusíme, osolíme, opepříme. Omáčku okořeníme cayenským pepřem a tabaskem, krátce před podáváním vmícháme čočku a oregano. Uvaříme těstoviny
tagliatelle, prolijeme studenou vodou a podáváme s omáčkou.