Ravioli alla zucca recept ze stránek www.tacos.cz
těsto: 215 dkg hladké mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce olivového oleje,
náplň: 150 dkg žlutomasé tykve, sůl, mletý pepř, 10 dkg parmazánu, 10 dkg sušenek (mandlových, v originále amaretti),
na polévání: máslo, šalvěj, parmazán
www.tacos.cz Během pečení z mouky a vajec uhněteme tuhé těsto, necháme je chvíli v chladu odpočinout. Rozválíme, nejlépe strojkem na lasagne, na co nejtenčí, až průsvitné plátky těsta, široké asi 8 cm. Podél delší strany těchto obdélníků klademe lžičkou malé hromádky dýňové směsi, těsto na ně podélně překlopíme, hranou dlaně důkladně přimáčkneme k sobě obě vrstvy těsta kolem náplně. Zubatým radýlkem vykrajujeme čtverce o straně asi 4 cm. Vzniklé ravioli povaříme v dostatečném množství osolené vody. Když jsou al dente, vyjmeme je děrovanou naběračkou a promícháme na pánvi s rozpuštěným máslem a šalvějovými lístky. Podáváme posypané parmezánem.