cpt. Cook
 

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Itálie - Langhe   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Ravioli al brasato

Ravioli s dušeným hovězím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

na těsto: 30 dkg hladké mouky, 3  vejce,

náplň: 80 dkg hovězího masa (prorostlejší: kližka, plec, líčko), 2 dkg másla, 1/2  cibule, 15 lžic suchého bílého vína, 3 dkg parmazánu,

omáčka: 3 dkg másla, šalvěj, sůl, 15 dkg parmazánu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso očistíme a osušíme ubrouskem, ponecháme v jednom kuse. Máslo v kastrolku rozpálíme a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme rovnoměrně do hněda. Pak je odložíme stranou a na másle asi 5 minut osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, ta zhnědnout nemá. Vrátíme na ni maso, osolíme, podlejeme vínem a necháme asi 3 hodiny pomalu dusit úplně doměkka.

www.tacos.cz Na vále smícháme prosátou mouku s vajíčky, nejprve vidličkou a potom důkladně hněteme rukama, až dostaneme hladkou a homogenní hroudu těsta. Dáme je ve fólii na půl hodiny odpočinout do ledničky. Potom je vyválíme do tenkých plátů.

www.tacos.cz Hotové maso jemně umeleme a dobře promícháme s vajíčkem a strouhaným parmezánem. Na plát těsta klademe kuličky masové směsi asi 5 cm od sebe, na ně položíme druhý plát těsta potřený z jedné strany vodou nebo vajíčkem, prsty vytěsníme vzduchové bubliny a vykrajujeme ravioli buď kulatým tvořítkem nebo rádlem do čtverečků. Dáme uvařit do slané vody asi na 4 minuty. Na pánvi rozpustíme máslo se šalvějí. Zcezené ravioli zlehka promícháme v míse s máslem a strouhaným parmezánem a rychle podáváme.

vloženo 03.09.2012    zobrazeno 2217x    verze pro tisk

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)