těsto: 3 vejce, 8 dkg vody, 215 dkg semoliny, 215 dkg hladké mouky,
náplň: 15 dkg gorgonzoly, 15 lžic mletých vlašských ořechů, špetka chilli, mletý pepř, sůl, 1/2 vejce na potření,
na podávání: parmazán, máslo, šalvěj, několik fíků, rukola
www.tacos.cz Gorgonzolu nadrobíme a smícháme s ořechy, ochutíme peperoncinem (sušenou pálivou papričkou), mletým pepřem a solí. Z těsta vyválíme dvě tenké placky, zarovnáme je na stejný rozměr. Pokud máme k dispozici strojek na těstoviny, dáme mu přednost před ručním válením, je to o mnoho snazší. Na zarovnaný plát těsta klademe náplň zformovanou do kuliček, okolo nich těsto potřeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme druhým plátkem. Utěsníme a formičkou nebo nožem vykrajujeme ravioli. Vaříme je 3-4 minuty v osolené vodě.
www.tacos.cz Vařené ravioli ihned servírujeme na talíř a podáváme posypané strouhaným parmezánem, přeléváme přepuštěným máslem, v němž jsme nechali rozvonět lístky šalvěje, doplníme čerstvými fíky nakrájenými na klínky a lístky rukoly.