Stuffed pasta bolognese bake recept ze stránek www.tacos.cz
na omáčku: 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 cibule, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2 mrkev, 40 dkg hovězího masa, 2 stroužky česneku, 2.15 dl červeného vína, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 3 bobkové listy, 80 dkg konzervovaných rajčat, 1/2 špetka moučkového cukru, 2 lžičky aceta balsamica
www.tacos.cz Těstoviny ve velké míse zalijte vřící vodou a zakryté nechte 15-20 minut změknout. Troubu předehřejte na 200 stupňů, těstoviny slejte. Vidličkou rozmačkejte mascarpone a smíchejte s nadrobno nasekanou mozzarellou, nasekanou petrželkou a utřeným česnekem, případně mletým pepřem. Omáčka by měla být trochu řidší, než jste zvyklí, část tekutiny pohltí těstoviny. Nalejte ji do zapékací nádoby a poklaďte velkými mušlemi, které lžičkou naplníte sýrovou směsí a ukazováčkem zatlačíte. Zapečte je v troubě necelou půlhodinu, dokud nejsou těstoviny měkké a zlaté. Podávejte posypané parmezánem a pár lístky bazalky.