www.tacos.cz
www.tacos.cz 1) Špenátový krém: Špenát pečlivě očistíme a opláchneme, necháme povařit asi 10 minut, necháme odkapat a protlačíme lisovacím strojkem. Přivedeme k varu s polovičním množstvím mléka, polovinou másla a strouhaným sýrem. Osolíme a odstavíme.
www.tacos.cz 2) Tvarohový krém: Roztěrkou zpracujeme tvaroh spolu se zbytkem šlehačky na jemný krém, přidáme cukr a špetku strouhaného muškátového ořechu.
www.tacos.cz 3) Boloňská omáčka: Ohřejeme omáčku, kterou máme již připravenou.
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (“al dente“), necháme ji okapat, vhodíme do mísy a ochutíme strouhaným sýrem a rozpuštěným máslem.
www.tacos.cz Vymažeme mísu z pyrexového skla zbylým máslem. Na dně mísy rozprostřeme špenátový krém. Na špenát dáme vrstvu těstoviny, na ni tvarohový krém, přes něj další vrstvu těstoviny a nakonec boloňskou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby k osmahnutí. Podáváme v téže míse.