Pasta al gratin recept ze stránek www.tacos.cz
bešamel: 8 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 15 dl mléka, muškátový oříšek
www.tacos.cz Na větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj česnek na tenké plátky a nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme krátce blanšírovaný hrášek a šunku nakrájenou na malé kousky. Osolíme a opepříme. Prohřejeme a potom přimícháme bešamelovou omáčku. Nakonec vše stále ještě na ohni dobře promícháme s těstovinami.
www.tacos.cz Zapékací misku vytřeme olejem, srovnáme do ní těstovinovou směs, posypeme strouhaným parmazánem a kousky (uzené) mozzarelly a vločkami másla. Očistíme okraje mísy od omáčky, aby při pečení nečernala a dáme na 15 minut do trouby ohřáté na 170 °C. Pečeme dozlatova.