cpt. Cook
 

Taglierini s tuňákem

Taglierini se 4 sýry podle Terky

Tagliolini s bazalkou a citrónem

Tagliolini v tatarské omáčce
(Tagliolini in salsa tartara)

Terina z makarónů a brokolice

Těsto s červenou řepou

Těsto se sušenými hřiby

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Těstovinový gratin

Pasta al gratin

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg krátkých těstovin, 20 dkg zeleného hrášku, 2 plátky šunky, 1/2 dl mléka, 4 dkg parmazánu, 6 dkg mozzarelly, 1/2 dl panenského olivového oleje, 1/2 stroužek česneku, 1/2  cibule, 2.15 dkg másla, muškátový oříšek, sůl,

bešamel: 8 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 15 dl mléka, muškátový oříšek

zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny (např. mušle conchiglie) uvaříme al dente, vodu slejeme, promícháme je s trochou oleje a necháme zchládnout, zatímco připravujeme omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. V hrnci vedle ohříváme mléko, trochu osolené a nastrouháme do něj muškátový oříšek. Když mléko začne vařit, přelejeme je na jíšku, metlou dobře promícháme. Necháme vařit a houstnout za občasného promíchání asi 10 minut.

www.tacos.cz Na větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme do něj česnek na tenké plátky a nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme krátce blanšírovaný hrášek a šunku nakrájenou na malé kousky. Osolíme a opepříme. Prohřejeme a potom přimícháme bešamelovou omáčku. Nakonec vše stále ještě na ohni dobře promícháme s těstovinami.

www.tacos.cz Zapékací misku vytřeme olejem, srovnáme do ní těstovinovou směs, posypeme strouhaným parmazánem a kousky (uzené) mozzarelly a vločkami másla. Očistíme okraje mísy od omáčky, aby při pečení nečernala a dáme na 15 minut do trouby ohřáté na 170 °C. Pečeme dozlatova.

vloženo 14.03.2012    zobrazeno 2056x    verze pro tisk

Těstovinový gratin se třemi sýry
(Gratin de pâtes aux trois fromages)

Těstovinový nákyp s krůtími prsíčky

Těstoviny a salsa di pomodoro

Těstoviny Aglio e olio

Těstoviny all'arabbiata

Těstoviny alla puttanesca

Těstoviny arrabbiata
(Pasta all'arrabbiata)

Těstoviny chiancaredde s vodnicí
(Chiancaredde con le cime di rapa)

Těstoviny na čtyřech sýrech
(Pasta ai quattro formaggi)

Těstoviny po ďábelsku
(Pasta al diavolicchio)

Těstoviny po provensálsku

Těstoviny po sicilsku