4 porce: 40 dkg
penne, olivový olej extra virgine, 4 ančovičky, 2 lžíce kaparů, 4 lžíce vypeckovaných černých oliv, 4 stroužky česneku, 1
/2 hrst zelené petrželky, 1
/2 dl bílého vína, 40 dkg cherry rajčat, 4 feferonky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny
penne do podoby “al dente“. Mezitím do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, které rukou natrháme na kousky, kapary a nakrájené vypeckované černé olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (přibližně za 5 minut restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme penne se všemi ingrediencemi, podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme nasekanou petrželku, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.