zkopírováno z http://www.tacos.cz Ančovičky zbavíme soli pod proudem vody z vodovodu, odstraníme kosti a nakrájíme na kousky. V kastrolu osmahneme na oleji a másle na velmi mírném ohni česnek, pokrájený na kolečka. Pak přidáme ančovičky. Udržujeme velmi mírný oheň. Přidáme vypeckované černé olivy, kapary a dužninu z rajčat rozkrájenou na kousky. Necháme několik minut povařit. Než sundáme jídlo z ohně, osolíme, opepříme, přidáme feferonku, sekanou petrželku a špetku dobromysli.
www.tacos.cz Zvlášť dáme vařit těstovinu do vydatného množství vroucí vody, trochu osolené, a vaříme ji tak dlouho, až je 'al dente'. Občas přitom těstovinu zamícháme.
www.tacos.cz Těstovinu necháme odkapat, dáme ji do servírovací mísy a ochutíme připravenou omáčkou. Hned podáváme.