Linguine s ricottou a bylinkami
Linguine con ricotta e le erbe fini
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 4
15 dkg
linguine, sůl, 1/4 šálku extra virgin olivového oleje, 2 lžíce nastříhané pažitky, 2 lžíce nasekané hladké zelené petrželky, 1
/2 lžíce čerstvého tymiánu, 1
/2 lžička rozmarýnu, 1
/2 šálek
ricotty, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme ji a vložíme těstoviny, opatrně je stlačujeme, až jsou celé zakryté vodou. Vaříme při vysoké teplotě, často promícháváme, dokud nejsou linguine al dente, na povrchu měkké, uvnitř ještě tvrdkavé. Trochu vody z těstovin si odložíme a hotové je zcedíme. V servírovací míse prohodíme těstoviny s olejem a nasekanými bylinkami. Přidáme ricottu a štědře černého pepře a opět prohodíme. Pokud je směs příliš suchá, přidáme trochu vody z vaření. Ihned podáváme.