cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  415 dkg linguine, 1.215 lžičky soli + sůl na vaření těstovin, 1/3 šálku extra virgin olivového oleje plus další na podávání, 68 dkg lilku, 6 stroužků česneku, 2 snítky čerstvého tymiánu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/4 lžičky červených paprikových vloček, 3/4 šálku sušených rajčat v oleji, 3/4 šálku nasekané čerstvé bazalky, 1/2 šálek vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Přidejte těstoviny a sůl a za častého míchání vařte, dokud nejsou al dente. Ponechte si půl šálku vody na vaření, pak těstoviny slijte a vraťte je do hrnce.

www.tacos.cz Mezitím rozehřejte olej na nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě, dokud se nezačne lesknout. Přidejte oloupaný a na kousky nakrájený lilek, česnek nakrájený na tenké plátky, snítky tymiánu, pepř, paprikové vločky a sůl a za občasného míchání vařte, dokud lilek rovnoměrně nezvadne, asi 8 minut. Přidejte okapaná rajčata nakrájená na kousky a vodu a přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou, přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud se lilek nezačne rozpadat, asi 12 minut. Vyhoďte větvičky tymiánu. Přidejte lilkovou směs, bazalku a odloženou vodu z těstovin k těstovinám a promíchejte. Podávejte, extra olej servírujte zvlášť.

vloženo 16.01.2022    zobrazeno 528x    verze pro tisk

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky