cpt. Cook
 

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Ravioli plněné červenou řepou

recept ze stránek www.tacos.cz
24 kusů:  30 dkg červené řepy, 1/4 šálku másla, 1/2  vejce, 1/2  bílek, 1.33 šálku ricotty, 1/4 šálku strouhanky, základní těsto na ravioli, 1/4 šálku másla, 1/4 šálku strouhaného parmazánu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bulvu řepy omyjeme, odřízneme kořínek a vaříme pod pokličkou 45-60 minut, dokud není měkká. Ostrým nožem zkusíme, jestli je měkká i uvnitř, vyjmeme ji z vody, ochladíme ve studené vodě, oloupeme, nahrubo nakrájíme a rozmixujeme na pyré. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme řepu a povaříme při nízké teplotě asi 10 minut. Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a necháme vychladnout.

www.tacos.cz V míse promícháme ricottu s vajíčkem a chlebovou strouhankou, podle chuti přisolíme a opepříme. Základní těsto na ravioli rozválíme na tenký plát, z něhož tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm. Zbylé těsto okolo okrajů odstraníme a znovy vyválíme. Doprostřed každého kolečka lžičkou rozmístíme ricottu a navrch přidáme řepné pyré. Okraje potřeme bílkem, těsto přeložíme přes náplň, zformujeme půlkruhovou kapsu a okraje k sobě pevně přimáčkneme.

www.tacos.cz Ravioli vaříme v osolené vodě 5-6 minut, potom je děrovanou naběračkou vyjmeme a dáme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo a necháme lehce zhnědnout. Ravioli naaranžujeme na talíře, zastříkneme máslem a ozdobíme strouhaným parmazánem.

vloženo 23.03.2014    zobrazeno 2353x    verze pro tisk

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
(Rigatoni con broccoli e gorgonzola)

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)