4 porce: 32 dkg těstovin 'mparrettati, 1
15 dkg kůzlečího masa, 10 dkg čerstvé pikantní klobásky salsiccia,
150 dkg rajčat, 10 dkg uzené
ricotty, 1
/2 snítka tymiánu, 1
/2 šalotka, 3 lístky bazalky, 1
/2 stroužek česneku, 1
/2 sklenka červeného vína,
15 lžic extra virgine olivového oleje, 1
/2 žampión, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do kastrolu dáme nadrobno nakrájenou šalotku a 2/3 oleje, smažíme pár minut a pak přidáme kůzlečí maso a klobásku, obojí nakrájené na malé kousky, a při vysoké teplotě osmahneme asi 10 minut. Přídáme snítku tymiánu, zvlhčíme červeným vínem a necháme ho odpařit. Zasypeme loupanými rajčaty nakrájenými na kostky a vaříme pod pokličkou asi 30 minut na mírném ohni.
www.tacos.cz Mezitím v pánvi osmahneme na zbývajícím oleji neloupaný česnek, který pak odstraníme, na ochuceném oleji orestujeme tenké plátky hub, osolíme, opepříme a přidáme do omáčky. Těstoviny 'mparrettati (dlouhé podélně srolované nudličky) uvaříme v hodně osolené vodě a po ocezení dochutíme omáčkou. Podáváme posypané strouhaného uzenou ricottou a bazalkovými lístky.