cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

Lasagne se žampiony a špenátem
(Mushroom spinach lasagna)

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lombrichelli al pesto di nocciole

Lombrichelli s pestem z lískových oříšků

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hladké mouky, 20 dkg kukuřičné mouky na vyválení těsta, 12 dkg guanciale nakrájené na nepříliš silné plátky, 12 dkg opražených lískových ořechů, 10 dkg čekankových puků, 6 dkg pecorina romano, chilli paprička, 3 snítky dobromysli, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 stroužek česneku, několik zrnek celého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pšeničnou mouku prohněťte s takovým množstvím vlažné osolené vody, aby vzniklo pevné těsto. Těsto hněťte, dokud nebude hladké a vláčné, a pak ho nechte půl hodiny odpočívat pod obrácenou mísou. Rozválejte ho na obdélník silný jako prst, lehce ho potřete olejem a nechte ho dalších 30 minut odpočívat.

www.tacos.cz Obdélník těsta nakrájejte na 5-6 cm dlouhé proužky. Pracovní plochu (výhradně dřevěnou, jinak je nelze ztenčit) poprašte trochou kukuřičné mouky a proužky dlaněmi rozválejte, až získáte velké, ne příliš dlouhé špagety (lombrichelli). Znovu je obalte v kukuřičné mouce a pak je položte na plech, aby se usušily vedle sebe, ale aby se nedotýkaly.

www.tacos.cz Guanciale nakrájejte na proužky, ty opečte na nepřilnavé pánvi a dejte stranou. Kadeřavou čekanku ponořte na minutu do vroucí osolené vody, slijte, dobře vymačkejte, nakrájejte nadrobno nožem a spolu s rozdrceným česnekem ji orestujte na pánvi, na které jste opékali slaninu. Rozmixujte polovinu lískových oříšků s oreganem, chilli papričkou a petrželkou, poté přidejte strouhaný sýr pecorino, čerstvě mletý pepř a tolik oleje, aby vznikla krémová omáčka. Nakonec přidejte čekanku a dobře promíchejte. Uvařte těstoviny lombrichelli, přelijte je připraveným pestem a na závěr přidejte křupavé guanciale a zbylé drcené lískové oříšky.

vloženo 22.09.2022    zobrazeno 404x    verze pro tisk

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky