Lombrichelli s pestem z lískových oříšků recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Obdélník těsta nakrájejte na 5-6 cm dlouhé proužky. Pracovní plochu (výhradně dřevěnou, jinak je nelze ztenčit) poprašte trochou kukuřičné mouky a proužky dlaněmi rozválejte, až získáte velké, ne příliš dlouhé špagety (lombrichelli). Znovu je obalte v kukuřičné mouce a pak je položte na plech, aby se usušily vedle sebe, ale aby se nedotýkaly.
www.tacos.cz Guanciale nakrájejte na proužky, ty opečte na nepřilnavé pánvi a dejte stranou. Kadeřavou čekanku ponořte na minutu do vroucí osolené vody, slijte, dobře vymačkejte, nakrájejte nadrobno nožem a spolu s rozdrceným česnekem ji orestujte na pánvi, na které jste opékali slaninu. Rozmixujte polovinu lískových oříšků s oreganem, chilli papričkou a petrželkou, poté přidejte strouhaný sýr pecorino, čerstvě mletý pepř a tolik oleje, aby vznikla krémová omáčka. Nakonec přidejte čekanku a dobře promíchejte. Uvařte těstoviny lombrichelli, přelijte je připraveným pestem a na závěr přidejte křupavé guanciale a zbylé drcené lískové oříšky.