cpt. Cook
 

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí fettuccine se zeleninou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

těsto na fettuccine: 10 dkg hladké mouky, 1/2  vejce, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli,

restovaná zelenina: 1/2  lilek, 1/2  cuketa, 2  červené papriky, 2  jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 115 dkg oliv, 115 dkg černých oliv, 15 dkg ančoviček, 1/2 snítka bazalky, sůl, mletý pepř, olivový olej

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na vále vytvoříme v hromádce mouky důlek, do kterého přidáme vejce, sůl a olivový olej, důkladně vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočinout. Než si těsto odpočine, rozpálíme na pánvi olej a opečeme zprudka nahrubo nakrájený česnek se zeleninou, na závěr přidáme jarní cibulku, ochutíme solí, pepřem, sekanou bazalkou a necháme zchladnout.

www.tacos.cz Z těsta vyválíme tenký plát, který krájíme na dlouhé nudle přibližně 0,8 cm x 20 cm a vaříme v osolené vodě s olejem asi 3 až 4 minuty, po scezení lehce zakápneme olivovým olejem a necháme vychladnout. Zchladlé fettuccine a zeleninovou směs promícháme, přidáme ančovičky a pokrájené olivy.

vloženo 25.01.2008    zobrazeno 2269x    verze pro tisk

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne