6 porcí: 150 dkg
fettuccine, 2.
15 šálku smetany, 1/2 šálku citrónové šťávy, 12 lžic másla, 2 šálky strouhaného parmazánu, 2 lžičky citrónové kůry, muškátový oříšek, sůl, mletý bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny
fettuccine vhoďte do vařící osolené vody ve velkém hrnci, uvařte téměř al dente, pak vodu slejte. Mezitím promíchejte na velké pánvi většinu smetany s citronovou šťávou, přidejte máslo a vařte krátce na mírném ohni, asi 3 minuty, jen dokud se máslo nerozpustí. Odstavte z plamene, přidejte těstoviny a promíchejte. Přidejte zbývající smetanu a strouhaný parmezán. Dochuťte strouhanou citronovou kůrou, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Na mírném ohni asi minutu prohazujte, dokud omáčka nezhoustne.