cpt. Cook
 

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Carbonara klasické
(Carbonara)

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Dýňové těsto na lasagne

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8.15 dkg tykve, 2  vejce, 215.15 dkg hladké mouky 00, 2 lžíce semoliny (plus něco na poprášení), 3/4 lžičky soli, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Použijeme kousek žlutomasé dýně (máslová, kabocha, hokkaido), kterou upečeme nebo uvaříme a připravíme z ní pyré. Pyré promícháme s polovinou vajíček. Do food procesoru odvážíme mouku, semolinu, přidáme trošku soli a zastrouhneme muškátovým oříškem. V pulsním režimu necháme promíchat, přidáme směs tykve s vajíčkem a krátce pokračujeme v míchání. Nakonec přidáme další vejce a mixujeme, dokud směs nedosáhne vzhledu hrubé strouhanky nebo tvarohu. Potom opatrně po krocích pokračujeme, až je z těsta měkká koule. Pokud by bylo těsto suché, přidáme kapku vody, naopak řídké zahušťujeme po lžičkách moukou.

www.tacos.cz Těsto přeneseme na hladkou plochu lehce poprášenou semolinou, shrneme do bochníku a dál zpracujeme rukama. Dlaní vždy roztlačíme směrem od sebe, přeložíme a otočíme o 90°, roztlačíme a tak stále několik minut dokola, dokud není hladké. Vytvarujeme z něj nakonec kouli a před dalším zpracováním dáme odpočinout na půl hodiny při pokojové teplotě zabalené ve fólii.

vloženo 30.11.2013    zobrazeno 1929x    verze pro tisk