Dýňové těsto na lasagne - recept cpt. Cooka
4 porce:  8.5 dkg tykve, 2  vejce, 25.5 dkg hladké mouky 00, 2 lžíce semoliny (plus něco na poprášení), 3/4 lžičky soli, muškátový oříšek
Použijeme kousek žlutomasé dýně (máslová, kabocha, hokkaido), kterou upečeme nebo uvaříme a připravíme z ní pyré. Pyré promícháme s polovinou vajíček. Do food procesoru odvážíme mouku, semolinu, přidáme trošku soli a zastrouhneme muškátovým oříškem. V pulsním režimu necháme promíchat, přidáme směs tykve s vajíčkem a krátce pokračujeme v míchání. Nakonec přidáme další vejce a mixujeme, dokud směs nedosáhne vzhledu hrubé strouhanky nebo tvarohu. Potom opatrně po krocích pokračujeme, až je z těsta měkká koule. Pokud by bylo těsto suché, přidáme kapku vody, naopak řídké zahušťujeme po lžičkách moukou.
Těsto přeneseme na hladkou plochu lehce poprášenou semolinou, shrneme do bochníku a dál zpracujeme rukama. Dlaní vždy roztlačíme směrem od sebe, přeložíme a otočíme o 90°, roztlačíme a tak stále několik minut dokola, dokud není hladké. Vytvarujeme z něj nakonec kouli a před dalším zpracováním dáme odpočinout na půl hodiny při pokojové teplotě zabalené ve fólii.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka