Fusilli a brambory s gorgonzolou a smaženým pórkem - recept cpt. Cooka
Fusilli e patate al gorgonzola con porri fritti
4 porce: 1 pórek, 3 dkg másla, 1 dl zeleninového vývaru, 32 dkg těstovin fusilli, 2 brambory, 1 dl suchého bílého vína, 15 dkg gorgonzoly, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
Bílou část pórku nakrájejte na plátky, osmahněte na pánvi na másle, podlijte vínem a pokračujte ve vaření s vývarem.
Uvařené brambory nakrájejte na špalíčky, osmažte na troše oleje dozlatova a do křupava, nechte okapat na papírových utěrkách, osolte a opepřete. Na pánev nalijte trochu oleje a osmažte na něm jemnou zelenou část pórku, kterou nejprve nakrájejte na proužky julienne; až bude křupavá, nechte ji okapat na kuchyňském papíře.
Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě, gorgonzolu rozpusťte na mírném ohni s naběračkou vody z vaření těstovin. Fusilli slijte, zalijte gorgonzolovou omáčkou, přidejte bílý pórek a brambory, vše jemně promíchejte a nakonec přidejte osmažený zelený pórek.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka