cpt. Cook
 

Bavorské vdolečky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové vdolky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg brambor, 20 dkg hrubé mouky, 10 dkg krupice, vejce, sůl, 2 dkg kvasnic, máslo, švestková povidla, tvaroh, bílý jogurt
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené a oloupané brambory po vychladnutí nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl, kvásek, vejce a vypracujeme tužší těsto. Vyválíme 2 cm vysoký plát a skleničkou vykrajujeme vdolky. Necháme dobře vykynout a pečeme na moukou posypaném plechu v troubě. Upečené vdolky potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem, do kterého přidáme trochu cukru. Pokapeme rozehřátým máslem. Vdolky můžeme také smažit v horkém tuku.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3170x    verze pro tisk

Bramborové vdolky s jablky

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

Fiori di sambuco fritti
(Smažené květy černého bezu)

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Solnohradské noky

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

Vdolky se švestkami

Vdolky z vařených brambor

Zelníky