cpt. Cook
 

Bavorské vdolečky

Bramborové vdolky

Bramborové vdolky s jablky

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

Fiori di sambuco fritti
(Smažené květy černého bezu)

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Solnohradské noky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6 dkg hladké mouky, 2 dkg másla, 2 dl mléka, 4  žloutky, 2 lžíce moučkového cukru, vanilka, sůl, 4  bílky, 1/2 l mléka,

Krém: 6 dkg másla, 4  žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžíce hladké mouky, 4  bílky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ze mouky a másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a vaříme tak dlouho, až se nechytá vařečky. Pak ji sundáme s ohně, zamícháme do ni postupně žloutky, práškový cukr, špetku vanilky, špetku soli a nakonec sníh z bílků. Ze směsi vykrajujeme nočky a vkládáme je do mléka, které se prudce vaří. Nezavařujeme více než 6 noků najednou, během vařeni má být mléko jen v mírném varu. Nočky obracíme a vybíráme dírkovanou lopatkou. Když jsme všechny nočky v mléce uvařili, připravíme si následující krém: máslo, žloutky a cukr třeme do pěny, pak přimícháme mouku a sníh z bílků. Čtvrtinu krému nalejeme na dno ohnivzdorné, máslem vymazané mísy, pak vložíme noky a polejeme je zbylými třemi čtvrtinami krému. V hodně předehřáté troubě je pečeme přibližně 3/4 hodiny při mírném ohni.
vloženo 19.09.2007    zobrazeno 2110x    verze pro tisk

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

Vdolky se švestkami

Vdolky z vařených brambor

Zelníky