4 porce: 150 dkg polohrubé mouky, 2.
15 dkg kvasnic, sůl, 2 dl mléka, vejce, 6 dkg rozpuštěného tuku, 1
/2 lžička pískového cukru, 1
/2 vejce nebo bílek na potření,
Náplň ze zelí I: 150 dkg zelí, 4 dkg tuku, sůl, vanilkový cukr, trochu mleté skořice, 2 lžíce kysané smetany na šlehání,
Náplň ze zelí II: 150 dkg zelí, 4 dkg tuku, mletý pepř, moučkový cukr podle chuti
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z uvedených dávek vypracujeme hladké vláčné těsto jako na buchty, přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo kynout. Potom z něj lžící vykrajujeme stejné kousky, zakulatíme je, roztlačíme a vyplníme připravenou náplní. Dobře uzavřeme, zformujeme je do tvaru malých vdolečků, vložíme na pomaštěný plech a necháme ještě asi 10 minut kynout. Pak je pomažeme rozšlehaným bílkem a upečeme dorůžova.
www.tacos.cz Zelná náplň I: Očištěné zelí nakrájíme na slabé nudličky a osmažíme na tuku bez přilévání vody dorůžova. Do vychladlého zelí přidáme skořici, vanilkový cukr a smetanu.
www.tacos.cz Zelná náplň II: Očištěné zelí nakrájíme na slabé nudličky a osmažíme na tuku bez přilévání vody dorůžova. Dle chuti osladíme, opepříme a necháme vychladnout.