Vdolky se švestkami
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 150 dkg polohrubé mouky, 15 dkg tuku, 1/4 l mléka, 1/2 žloutek, 8 dkg moučkového cukru, sůl, 3 dkg kvasnic, 1/2 vařená studená brambora, švestka, máslo na omaštění
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z droždí, lžičky cukru a části mléka připravíme kvásek a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, jemně nastrouhaný brambor smíchaný s rozehřátým tukem, žloutek rozkvedlaný v mléce a vykynutý kvásek. Z přísad vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme vykynout. Potom vyválíme na tlustší placku, nakrájíme na čtverce a do každého dáme 2 vypeckované švestky a trochu cukru. Dobře je uzavřeme, zakulatíme a vložíme na slabě pomazaný plech dál od sebe. Potřeme mlékem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené vdolečky pomažeme peroutkou po obou stranách rozehřátým máslem.