cpt. Cook
 

Bavorské vdolečky

Bramborové vdolky

Bramborové vdolky s jablky

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

Fiori di sambuco fritti
(Smažené květy černého bezu)

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Solnohradské noky

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vdolky se švestkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg polohrubé mouky, 15 dkg tuku, 1/4 l mléka, 1/2  žloutek, 8 dkg moučkového cukru, sůl, 3 dkg kvasnic, 1/2 vařená studená brambora, švestka, máslo na omaštění
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z droždí, lžičky cukru a části mléka připravíme kvásek a necháme vykynout. Do mísy dáme prosátou mouku, sůl, jemně nastrouhaný brambor smíchaný s rozehřátým tukem, žloutek rozkvedlaný v mléce a vykynutý kvásek. Z přísad vypracujeme hladké tužší těsto, které necháme vykynout. Potom vyválíme na tlustší placku, nakrájíme na čtverce a do každého dáme 2 vypeckované švestky a trochu cukru. Dobře je uzavřeme, zakulatíme a vložíme na slabě pomazaný plech dál od sebe. Potřeme mlékem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené vdolečky pomažeme peroutkou po obou stranách rozehřátým máslem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4323x    verze pro tisk

Vdolky z vařených brambor

Zelníky