Vdolky z vařených brambor
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 30 dkg uvařených brambor, 16 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 vejce, 1.15 dkg kvasnic, 4 lžíce mléka, sůl, švestková povidla, perník
zkopírováno z http://www.tacos.cz Studené brambory jemně nastrouháme. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme brambory a kvásek z droždí. Přilijeme mléko, zašleháme vejce a vypracujeme středně tuhé těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Potom z těsta vykrajujeme lžící stejně velké kousky, utvoříme vdolečky, které vložíme na pomaštěný plech a necháme ještě asi 10 minut kynout. Vdolky rukou trochu zploštíme a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Před podáváním mažeme povidly a sypeme perníkem.